• Alltid Fri Frakt
  • Klarna Checkout
  • Snabba leveranser
  • 30 Dagars Ångerrätt

Storleksguide för kepsar och flat caps

Att hitta en keps i rätt storlek kan ibland vara svårt men med hjälp av vår storleksguide för kepsar och flat caps så guidar vi dig rätt. Tänk på att huvudformen också kan spela in, detta är en del i att hitta en perfekt passform.  

Extra viktigt är det att veta sin storlek för våra fitted kepsar så som New Era 59fifty, flat caps /gubbkepsar samt vegamössor. Då dessa är fasta i sin storlek.

 

Storleksguide för kepsar hos kepsmagasinet

Storleksguide steg för steg

1. Använd ett mjukt måttband eller ett snöre

2. Placera måttbandet runt huvudet som bilden ovan, strax ovanför öronen och ögonbrynen.

3. Använder du ett snöre så mäter du snörets längd där du måttat in det.

4. Nu har du ditt mått i centimeter

Nu är du redo att välja rätt storlek, är du mellan två storlekar så väljer du den större storleken. 

New Era 59fifty och andra fitted kepsar

När det gäller 59fifty från New Era och även Mitchell & Ness fitted kepsar så väljer du den storleken du är närmast uppåt, alltså är du mellan 2 storlekar så väljer du den större storleken. Du kan med hjälp av våra Cap Sizers få kepsen att passa perfekt om den bara är lite för stor. Finns att köpa under kepstillbehör. Du kan även använda annat mjukt material och lägga innanför svettbandet för en tightare keps.

Mät alltid först innan köp

Våra 59fifty fylls på i lager cirka 4-5 ggr per år och det är alltid bättre att invänta påfyllning istället för att chansa på en annan storlek, för den kommer troligen inte att passa. Om kepsen är bara lite för stor (millimeter) kan man med hjälp av en hårfön och lite vatten minska ner storleken för rätt passform (på egen risk!). Youtube har flertalet filmer om hur du förbättrar passformen samt skärmböjning mm. Inget vi rekommenderar om du är helt ny i 59fifty-familjen. Men är du erfaren och haft många fitted kepsar så förstår du vad vi menar. Är du osäker på  din storlek så kontakta oss så hjälper vi dig.

59fifty skiljer sig åt även om storleken är den samma. Detta beror på att kepsarna är handsydda och finns i olika material t.ex. bomull och polyester, ibland får man helt enkelt prova sig fram. 

Titta gärna på videon nedan från New Era för en visuell storleksguide