• Fri Klarna Checkout
  • Alltid 30 dagars öppet köp
  • Fri Frakt 449:-
  • Order innan 14.00 skickas samma vardag

Storleksguide för kepsar och flat caps

Att hitta en keps i rätt storlek kan ibland vara svårt, men med hjälp av vår storleksguide för kepsar och flat caps så guidar vi dig rätt. Vi rekommenderar att du alltid mäter ditt huvud innan ditt inköp. Vi vill även passa på att informera om att det inte är enbart omkretsen som påverkar passformen på en keps, utan även huvudform och hur du väljer att bära kepsen.

Majoriteten av alla kepsar är handsydda vilket gör att även kepsar i samma storlek och utföranden kan skilja sig något i storlek. Andra omständigheter som kan påverka passformen på en keps är modell, material, om kepsen är tillverkad under samma säsong, tillverkningsland mm. Vi använder oss av storleksangivelser som är direkt från leverantör och viss avvikelse kan förekomma beroende på ovannämnde faktorer. Hos oss har du möjlighet att beställa hem din keps prova den i lugn och ro, passar den inte så kan du skicka tillbaka den. Du kan läsa om hur vi hanterar byten och returer genom att klicka på länken här nedan. 

Klicka här

Bilderna på vår hemsida är till för att visualisera våra produkter, det kan förekomma mindre färgavvikelser p.g.a. till exempel ljussättning vid fototillfället och färgåtergivning mellan olika bildskärmar. Det kan även förekomma olikheter gällande klistermärken och annan märkning. Har du frågor om en specifik produkt så är du välkommen att kontakta oss.


 

Storleksguide för kepsar hos kepsmagasinet

Storleksguide steg för steg

1. Använd ett mjukt måttband eller ett snöre

2. Placera måttbandet runt huvudet som bilden ovan, strax ovanför öronen och ögonbrynen.

3. Använder du ett snöre så mäter du snörets längd där du måttat in det.

4. Nu har du ditt mått i centimeter

Nu är du redo att välja rätt storlek, är du mellan två storlekar så väljer du den större storleken. 

New Era 59fifty och andra fitted kepsar

När det gäller 59fifty från New Era och även Mitchell & Ness fitted kepsar så väljer du den storleken du är närmast uppåt, alltså är du mellan 2 storlekar så väljer du den större storleken. Du kan med hjälp av våra Cap Sizers få kepsen att passa om den bara är lite för stor. Finns att köpa under kepstillbehör. Du kan även använda annat mjukt material och lägga innanför svettbandet för en tightare keps.

Mät alltid först innan köp

Våra 59fifty fylls på i lager cirka 4-5 ggr per år och det är alltid bättre att invänta påfyllning istället för att chansa på en annan storlek, för den kommer troligen inte att passa. Om kepsen är bara lite för stor (millimeter) kan man med hjälp av en hårfön och lite vatten minska ner storleken för rätt passform (på egen risk!). Youtube har flertalet filmer om hur du förbättrar passformen samt skärmböjning mm. Inget vi rekommenderar om du är helt ny i 59fifty-familjen. Men är du erfaren och haft många fitted kepsar så förstår du vad vi menar. Är du osäker på  din storlek så kontakta oss så hjälper vi dig.

59fifty skiljer sig åt även om storleken är den samma. Detta beror på att kepsarna är handsydda och finns i olika material t.ex. bomull och polyester, ibland får man helt enkelt prova sig fram. 

Titta gärna på videon nedan från New Era för en visuell storleksguide